Mesečni arhiv: februar 2022

Podjetniški krožek

31. januarja so člani podjetniškega krožka prvič predstavili s svojimi pitchi in tako predstavili svoj produkt. Ekipa da te skipa, ki jo sestavljajo Mitja Čekada, Aljaž Smerdel, Žiga Tomažinčič in Dane Godec so predstavili Našega prijatelja, kateri preko aplikacije dovaja hrano in vodo psu. Ekipo Color basket sestavljajo Katja Tomšič, Jan Tomšič, Matevž Počkaj in Miha Kapelj in so predstavili razsvetljen koš, ki bi sam štel koše. Vsi so se zelo dobro odrezali, čeprav eni v šoli in drugi doma na zoomu.

ZIMSKI ŠPORTNI DAN

Četrtkov sončni dan (10. 2. 2022) smo izkoristili za izvedbo zimskega športnega dne. Učenci 8. in 9. razreda, so se z avtobusom odpeljali prosti Kranjski Gori. Izbirali so lahko med dvema vsebinama. Pohod v snežni idili k slapu Peričnik in pa seveda alpsko smučanje. S športnim dnevom smo počastili tudi pravkar odvijajoče se Olimpijske igre v Beijing-u in številne uspehe naših športnikov. Dan je minil v sproščenem vzdušju. Različni dejavnosti pa sta imeli na koncu več skupnih točk. Vsi smo preživeli prelep dan na prostem v naravi in za popotnico dobili prijetno utrujenost, ki nas je ta dan zgodaj spravila v krpe.

OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

Na OŠ Toneta Tomšiča Knežak smo kljub številnim omejitvam zaradi razmer, v katerih živimo, zelo ustvarjalni in se kulturi poklanjamo na številnih različnih področjih tekom celega šolskega leta.
Ustvarjalnost naših učencev krasi številne panoje v šoli, s sodelovanjem na različnih natečajih se kaže tudi navzven. S pomočjo svojih učiteljev in mentorjev interesnih dejavnosti so pripravili več video proslav, gledališko igrico, obeležja številnih pomembnih dni in državnih praznikov pa so predstavili z radijskimi oddajami.
V tednu pred slovenskim kulturnim praznikom so vsi oddelki izvedli kulturni dan, na katerem so ustvarjali na različnih umetniških področjih. Slovenski kulturni praznik smo obeležili tudi s poslušanjem radijske oddaje, ki so jo učenci, pod mentorstvom učiteljice Anice Prosen, pripravili v ta namen.
Naj nam bo slovenski kulturni praznik v ponos, počastimo ga s slovensko zastavo, vzemimo si čas za branje slovenskih pesmi ali drugih leposlovnih del, zapojmo si narodno slovensko pesem ali poslušajmo našo radijsko oddajo.

SPREMEMBE ODLOKA O ZAČASNIH UKREPIH ZA PREPREČEVANJE IN OBVLADOVANJE OKUŽB Z NALEZLJIVO BOLEZNIJO COVID-19

V Uradnem list RS št. 13/2022 je objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Spremembe so naslednje:

  1. a) Za potrditev koronavirusne okužbe je dovolj pozitiven izvid hitrega antigenskega testa (test HAG). Testiranja s testom PCR se bo treba udeležiti le, če bo tako presodil zdravnik.
  2. b) Če je rezultat testiranja s testom HAG za samotestiranje pozitiven, se testirana oseba najpozneje v 24 urah po odvzemu brisa s testom HAG za samotestiranje udeleži testiranja s testom HAG, se umakne v samoizolacijo in upošteva navodila NIJZ.
  3. c) Če je izvid HAG-testa negativen in je oseba brez znakov okužbe, nadaljnje ukrepanje ni potrebno.
  4. d) Če je izvid HAG-testa negativen, oseba pa ima znake okužbe dihal, ki so 72 ur od odvzema brisa s testom HAG še vedno prisotni, se mora v roku 24 ur ponovno udeležiti testiranja s HAG-testom.

Obenem vas obveščamo, da lahko najdete pojasnila v zvezi z izolacijo oseb, pri katerih je bila potrjena okužba z novim koronavirusom na spletni povezavi:

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/izolacija-in-znaki-okuzbe/