PREHRANA

PREHRANA NA OŠ TONETA TOMŠIČA KNEŽAK

V Sloveniji posvečamo veliko skrb zdravi prehrani osnovnošolcev, še zlasti velik pomen dajemo temu tudi na naši šoli. Zavedamo se, da je izobraževanje in informiranje mladih ljudi na področju prehrane zelo odločilno tudi za bodoče družine. O prehranskih vsebinah se učenci učijo pri različnih predmetih na razredni stopnji ter vsa leta biologije in gospodinjstva. Trudimo se tudi pri ponudbi zdrave hrane v obrokih malice in kosila. Z anketami spremljamo želje in pričakovanja naših učencev.

Vemo, da preveč maščob, sladkorja in soli slabo vpliva na zdravje. Te dejavnike poskušamo posredovati tudi učencem in jih motivirati, da v svojem vsakdanjem prehranjevanju upoštevajo dejstva, ki jim jih predstavimo. Trudimo se, da mladim ljudem posredujemo informacije o tem, kako pomembno je izbirati med različnimi maščobami, omejiti njihovo porabo in z majhnimi spremembami v pripravljanju hrane doseči bolj zdravo prehrano in daljše življenje. Mlad organizem potrebuje za razvoj in vsakodnevne napore različne snovi, ki jih dobi z zdravo, naravno in raznoliko hrano. Tako se bodo učenci tudi bolje počutili in bodo bolj odporni na bolezni

Na OŠ Toneta Tomšiča nudimo zajtrk, malico in kosilo in popoldansko malico.

CENA OBROKOV

Cena zajtrka in popoldanske malice znaša 0,45 €, šolske malice 0,80 €, kosila pa 2,60€. Znesek bo obračunan mesečno po položnici. Stroške je potrebno poravnati do 18. v tekočem mesecu.

ODJAVE

Obveščamo vas, da v primeru bolezni ali drugega opravičljivega vzroka (zdravniški pregled, pregled pri ortodontu,…) lahko odjavite malico in kosilo vašega otroka tako, da pokličete na telefonsko številko 05 788 00 02 ali mobitel 041 376 970.

Če to storite do 8.30 zjutraj, se odjava za kosilo upošteva še isti dan, sicer velja šele naslednji dan. Odjava za malico se vedno upošteva šele naslednji dan.

Ponovno prijavo je treba sporočiti na omenjeni telefonski številki do 8.00 in velja za tekoči dan.

Klavdija Sotlar

Organizatorica šolske prehrane