Arhivi Kategorije: Obvestila

PRVI ŠOLSKI DAN ZA NOVE ČLANE NAŠE ŠOLSKE SKUPNOSTI

Tale »korona virus« je ponudil tudi nekaj dobrega. Prvošolci in njihovi starši so namreč prvi šolski dan skupaj preživeli v šolskem parku pred šolo, v lepem, sončnem dopoldnevu, ob glasbi in ptičjem petju. Otroci in starši so se pogovarjali, da so nadobudneži vstali že ob 5.30, ob 6. uri…in spraševali, ali bodo danes slikali s tempera barvami, ali bodo imeli šport, kaj se bodo danes učili… Čutiti je bilo, da se otroci veselijo šole in se komaj čakajo igrati s svojimi sošolci. Tako se je vzdušje hitro sprostilo in … smo začeli. Prisotni so izvedeli, da bodo imeli odslej nekoliko več odgovornosti, da pa se bodo lahko še veliko igrali. Kar takoj so si poiskali v parku svoja prijatelja Lili in Bineta. Tudi učenci iz drugih razredov so želeli biti njihovi prijatelji. Tako je pevski zbor prav za njih zapel pesem 16 korenjakov, tretješolca Enej in Maks pa sta vse skupaj razveselila z odličnim igranjem na harmoniko. Zaploskali so tudi naši ravnateljici Klavdiji in policistu Viliju, ko sta jim spregovorila.
Sledila je »huda malica«, nato pa … čudovita čarovniška predstava. Učenci so se kasneje v svoji učilnici razveselili novih in lepih delovnih zvezkov ter daril (rumene rutke, nahrbtniki, odsevniki…). Spoznali so še svoje prijatelje na predalčkih in v garderobnih omaricah, se zunaj poigrali z baloni in že so bili tu njihovi starši, da jih odpeljejo domov. Vendar pa sedaj niso bili takšni, kot ob prihodu. Sedaj so imeli okrog vratu rumene rutice in tako so uradno postali učenci naše šole. Veselimo se sodelovanja z njimi.


Morena Hostinger in Nataša Frank

Nov začetek

Moč znanja (Zvezdana Majhen)

V mislih sprehajam korake obljub,

da šola ne bo zadnja briga.

Od danes naprej sem postal knjigoljub-

učenje pa prva liga!

Urnik je poln privlačnih vsebin,

če si zvedav učenec.

Moč znanja presega posest kraljevin,

zlatnike in lovorjev venec.

Poletje se poslavlja, šola in učilnice pa nestrpno pričakujejo majhne in velike korake. Jutrišnji dan je pred vrati, naj bo nasmejan in sproščen. V kratkem bodo objavljeni tudi urniki za šolsko leto 2021/22.

Drugi dan v Snoviku

Dan je bil namenjem predvsem plavanju, oz. izboljšanju plavalne tehnike. Skupaj so učenci plavali okoli šest ur. Zvečer so učenci risali za natečaj, ki ga razpisujejo v termah Snovik. Trenutek, ki so ga učenci težko pričakovali pa je bilo oznanilo, da je na vrsti čas za spanje. Voda, sonce in tobogan so nam popestrili dan in je sleherni učenec neznansko zaspan.
Lep pozdrav od učencev in učiteljev.

Plesni utrinki

To soboto, 19.6.2021,so se tri naša dekleta, ki obiskujejo plesni krožek udeležile Območnega srečanja plesnih skupin Plesni utrinki, pod vodstvom Javnih skladov Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Zaplesale so tri solo plese in en ples v duetu na velikem odru Avditorija v Portorožu. Dobile so veliko pohval in zelo spodbudne komentarje od koreografinje in plesalke Petre Pikalo. Preživele so lep plesni dan.

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

Zbiralna akcija bo potekala od ponedeljka 24. do četrtka 27. maja 2021.

 Razredi bomo med seboj tekmovali, zato bomo pripeljan papir tehtali.

Prosimo vas, da papir zvežete z vrvico ali ga prinesete v škatlah. Zaželeno je, da papir stehtate tudi sami, težo pa zapišete na vrh škatle ter jo sporočite dežurnemu učencu.

Dežurstvo:

Vsak dan: 7.30-8.00 in 13.30 – 14.30

Sreda: 13.30 – 17.00

Rišemo čebeljo pravljico

V sredo, 19. 5. 2021, smo na šoli obeležili dan čebele, ki ga obeležujemo 20. 5. Učenci od šestega do devetega razreda so bili vključeni v različne dejavnosti povezane s temi marljivimi žuželkami.Tako so pokazali smoje ročne spretnosti in izdelovali škatlice za ognjičeno mazilo, ki so ga pripravili devetošolci. Risali so medonosne rastline in barvali kamne za okrasitev šolske okolice. Zadišalo pa je tudi po slastnih medenjakih.