KULTURNI DAN – 1. šolski dan

Živ-žav pred šolo… Aha, tu so prvošolci in njihovi starši. Gremo, tretješolci! Čas je, da otroke iz Lunc preselimo v učilnico 1. razreda.
Tretješolci (s katerimi so se otroci iz vrtca Lunce že družili) so stekli k prvošolcem, jim ponudili roke, objeme in jim namestili rumene rutke. Potrebno je bilo rešiti težavo, nagajivi škratje s podstrešja so nagajali. Kje je zdaj naša učilnica? Skoraj na vseh vratih učilnic je pisalo 1.RAZRED. Pa smo začeli raziskovat. V prvih treh učilnicah nismo imeli sreče, oziroma smo jo imeli, saj so se v učilnicah skrivali učenci in učiteljice, ki so nam pripravili glasbena presenečenja. Plesalci z učiteljico Natašo so nam zaplesali, drugošolci z učiteljico Tanjo so zapeli pesem o našem Šapku, devetošolec Matic pa nas je navdušil z igranjem na harmoniko.
Končno smo našli pravo učilnico. Tam so nas čakali prijatelji – lutke Lili in Bine ter cel kup daril. Otroke in starše smo pozdravili, jim zaželeli uspešno učno pot in jim dali navodila razredničarka Morena Hostinger, 2. učiteljica v 1. razredu Barbara Boštjančič, ravnateljica mag. Klavdija Sotlar in policist Viljan Ljubič. Bolj kot otroci, so vse to zelo zbrano spremljali starši. Prvošolci so se namreč še družili z Lili in Binetom.
Potem pa so prvošolci že sprejemali nova znanja. Čeprav so rekli, da se samo igramo, smo skupaj ugotovili, česa vse smo se v tem dnevu naučili.
Rekli so, da je bilo zanimivo, drugačno, lepo… in stekli v objem svojih staršev.