DEVETOŠOLCI PRIDNI NA OBČINSKEM PRVENSTVU IZ ODBOJKE

V petek, 19. maja 202, je na OŠ Antona Žnideršiča potekalo tekmovanje iz odbojke mešanih ekip za učence devetih razredov in mlajše. Turnirja so se z veseljem odzvale skoraj vse občinske šole. V predtekmovanju se je tekmovalo v dveh skupinah. Izžrebani smo bili v skupino B, kjer smo se pomerili proti OŠ Podgora Kuteževo in OŠ Jelšane, ker smo z dvema suverenima zmagama osvojili 1. mesto.
V drugi skupini so bili najboljši učenci iz OŠ Podgrad, druga je bila OŠ DK, tretja pa OŠ AŽ. Na tekmi za 5. mesto so bili boljši učenci iz OŠ AŽ, mi pa smo v polfinalu res na tesno premagali sovrstnike iz OŠ DK.

V finalu nas je čakala izjemno dobro tehnično podkovana OŠ Podgrad.
Prvi set, smo dobili suvereno. V drugem so nam z enako mero vrnili Podgrajci. Sledil je tretji odločilen set. Minuto do izteka igralnega časa smo zaostajali z rezultatom 4:8. Z neverjetnimi udarci rezultat izenačili. Sodnik je igro prekinil. Dal nam je jasna navodila, da se igra do prve osvojene točke. Imeli smo servis. Nasprotniki so dobro sprejeli žogo in izvedli res odličen napadalni udarec, ki ga žal nismo mogli obraniti. Čestitke OŠ Podgrad za prvo mesto.
Na tekmi za tretje mesto je zmagala OŠ DK. Bili smo priča turnirju, na katerem se je res igrala zelo dobra odbojka.