SPREJEM PRVOŠOLCEV V SKUPNOST UČENCEV ŠOLE

Ves teden otroka je bil v šoli drugačen, vesel in poln pričakovanja. Še posebej so to čutili prvošolci. Tudi v tem tednu so potekala snemanja filmčkov učencev šole, ki naj bi omogočil in polepšali sprejem prvošolcev v šolsko skupnost. Drugače je bilo, kot druga šolska leta, vendar pa vseeno vznemirljivo. V 1. razredu smo imeli več časa in priložnosti spoznati za kaj sploh gre.
In končno je nastopil ta veliki dan. Sprejem smo prvošolci razširili v kulturni dan. Hoteli smo dokazati, da smo vredni sprejema v skupnost učencev. Pridno smo izdelovali likovne in glasbene izdelke, se primerjali s Piko Nogavičko in ugotovili, da nismo takšni kot ona (čeprav nam je bila zelooo všeč). Otroci so bili zelo veseli, ker so se videli na filmu. Ocenili so, da so dobro nastopili. Škrati so bili smešni, devetošolci pa vsi na trnih, ko so jim podeljevali knjige. To pomeni, da so najstarejši učenci šole mislili resno glede sprejema. Naša ravnateljica Klavdija je prvošolcem namenila spodbuden govor in jim iskreno čestitala. Pridružil se ji je tudi predsednik šolske skupnosti Dane, ki jim je po ogledu filma prinesel bonbone in priznanje, da so prvošolci dokončno sprejeti v skupnost učencev šole. Ob vsakem nastopu učencev drugih razredov so prvošolci navdušeno zaploskali, kar pomeni, da so jim bili nastopi všeč. Zato so se ob koncu za to tudi zahvalili in jim obljubili, da bodo z vsemi na šoli sodelovali po vseh svojih najboljših močeh.

Sprejem, ki je bil za prvošolce zelo, zelo pomemben, se je zaključil z okusno torto. Mmmm, lep in okusen, super dan, so rekli prvošolci.
Vsem, ki ste nam ta dan naredili za praznik, se iskreno zahvaljujemo. Tega ne bo tako lahko pozabiti.
Prvošolci, ČESTITAVA vam ob vstopu v skupnost učencev šole!
Morena Hostinger in Nataša Frank