Mesečni arhiv: februar 2023

Pust

Maske so preplavile vrtec in šolo v Knežaku ter prevzele oblast. Kaj se dogaja nihče ne ve, so se pa sprehodile tudi po Knežaku in do Bača, tako da si jih lahko ogledate tudi vi.

UČILNICA V NARAVI IN KOLESARNICA

V gozdičku pred šolo imamo novi pridobitvi.
Naš hišnik Peter je poskrbel, da imamo nameščene klopi in mize, na katerih se bo lahko izvajal pouk na prostem. Temu pravimo učilnica v naravi. Le ta je odlična pridobitev za številne vzgojno-izobraževalne dejavnosti tako pri rednem pouku kot pri ostalih dejavnostih razširjenega programa.
Poleg tega imamo na novo urejeno tudi kolesarnico. To naj bo v lepem vremenu spodbuda za učence, ki imajo opravljen kolesarski izpit, da prihajajo v šolo s kolesi. Za tiste, ki izpita še nimajo, pa lahko pridejo v šolo in gredo domov s kolesom le v spremstvu staršev.
Želimo si čim lepšo pomlad, da bomo v čim večji meri lahko izkoristili naši novi pridobitvi.

4. dan v Cerknem

Dan smo začeli z bujenjem, zajtrkom in odhodom na smučišče. Do 15.30 smo v družbi sonca puščali sledi smuči na progah. Po popoldanski malici smo zopet uživali v bazenu. Okusna večerja nam je dala novih moči za navijanje pri ogledu nogometne tekme. Naše kovčke smo v glavnem že spakirali in vsi že komaj čakamo jutrišnji dan, da objamemo svoje domače.

Domov se vračamo polni novih znanj in lepih spominov. Predviden prihod pred šolo je okrog 17.00. Starše otrok, ki imajo izposojeno smučarsko opremo naprošamo, da le-to zožijo na mizo šolske avtobusne postaje.

2. dan v Cerknem

Po okrepčilnem zajtrku, ki je smučarjem dal moč, smo se odpeljali do smučišča, kjer smo uživali v sončnem vremenu in pilili zavoje na snegu. Popoldan smo v hotelskem bazenu preverjali plavanje in sproščali utrujene mišice. Večer smo zaključili z ocenjevanjem sob in družabnimi igrami.

1. dan v Cerknem

1.dan smo preživeli zelo pestro in zanimivo. Po prvih zavojih na belih strminah v objemu sonca smo se v popoldanskem času nastanili v hotelu. Pred večerjo smo se sprehodili po zanimivem in pustno obarvane  mestu Cerkno. Po večerji pa smo dan  zaključili z obnovitvijo FIS pravil, ki nam bodo dobro služila pri naših smučarskih podvigih. Prijetno utrujeni smo hitro zaspali.

Naravne enote v 5. razredu

Pri pouku družbe smo učenci 5. r. spoznavali naravne enote Slovenije. Po skupinah smo izdelali makete, ki prikazujejo površje posamezne naravne enote. Tako smo izdelali makete Dinarskokraškega, Obsredozemskega in Obpanonskega sveta.

Za izdelavo posamezne makete smo uporabili različen odpadni material ter postopek kaširanje. Izdelava maket nam je vzela več ur, vendar smo se pri tem zabavali, naučeno znanje pa dodobra utrdili.

Zimski športni dan na Mašunu

V sredo, 1. 2. 2023, smo imeli učenci od 1. do 4. razreda športni dan na Mašunu, kjer smo uživali v sončnem vremenu in zasneženi zimski idili. S seboj smo vzeli sanke in se spuščali po lepo urejeni sankaški progi. V gostišču smo pomalicali in spili okusen topel čaj, ki nas je prijetno segrel.
Nekateri učenci so izdelali tudi snežake, saj jih v dolini ne moremo, ker na pošiljko snega še kar čakamo.
Zahvaljujemo se gostišču Mašun za gostoljubje in urejeno sankališče.