Arhivi avtorja: Mile Uljan

EKSKURZIJA V OBPANONSKE POKRAJINE

Učenci od 6. do 9. razreda so se v spremstvu učiteljev Olge Novak, Petre Valenčič, Marijane Fidel, Uroša Jenka in Mileta Uljana 25. aprila odpravili na celodnevno ekskurzijo v Prekmurje.

Najprej smo se ustavili na Ptuju, kjer smo si ogledali grad in muzejske zbirke. Pot smo nadaljevali do Dobrovnika, kjer smo lahko občudovali rastline v tropskem vrtu. V Veliki Polani smo videli rojstno hišo pisatelja Miška Kranjca in se sprehodili po parku štorkelj; eno smo tudi videli. V gostilni Bogdan v Odrancih smo se okrepčali z obilnim kosilom. Ekskurzijo smo zaključili v Ižakovcih, kjer smo si na Otoku ljubezni ogledali Bűjraški in tkalski muzej ter se z brodom zapeljali čez reko Muro.

Vodja ekskurzije: Mile Uljan

Tekmovanje iz geografije 2022/23

Tema letošnjega tekmovanja iz geografije je Geografija voda. Šolsko tekmovanje bo 15.11.2022, državno pa 1.4.2023. Udeležijo se ga lahko učenci od 6. do 9. razreda. Organizirane bodo priprave na tekmovanje (po pouku). Literaturo in drugo glede tekmovanja najdete tukaj. Dodatne informacije dobite od mentorja.

mentor: Mile Uljan

Geografsko tekmovanje 2019/20

Tema letošnjega tekmovanja iz geografije je bila Podnebne spremembe – opomin narave sedanjim in prihodnjim generacijam človeštva. Učenci so tekmovali v dveh tekmovalnih skupinah, 6./7. razred ter 8./9. razred.

Šolsko tekmovanje je bilo 11.12.2019, udeležilo pa se ga je 12 učencev 6. in 7. razreda ter 14 učencev 8. in 9. razreda. Diana Penko, Katja Tomšič, Natalija Kastelic in Aljaž Smerdel so osvojili bronasto priznanje v mlajši skupini, Blaž Strle, Tobija Penko, Tadej Nuncija in Aleks Damiš pa v starejši skupini.

Diana Penko, Katja Tomšič, Tobija Penko in Blaž Strle so se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki je bilo 13.2. v Pivki. Vsi so osvojili srebrno priznanje, Katja Tomšič pa se je tudi uvrstila na državno tekmovanje, ki je žal bilo zaradi korona virusa odpovedano.

Čestitam vsem dobitnikom priznanj, pohvalo pa si zaslužijo prav vsi udeleženci tekmovanja.

Mile Uljan, mentor

Tekmovanje iz znanja geografije 2019

Tema letošnjega tekmovanja iz geografije je bila Migracije – geografsko zgodovinska pokrajinska posebnost sveta. Učenci so tekmovali v dveh tekmovalnih skupinah, 6./7. razred ter 8./9. razred.

Šolsko tekmovanje je bilo 15.1., udeležilo pa se ga je 13 učencev 6. in 7. razreda ter 26 učencev 8. in 9. razreda. Tobija Penko, Samo Slavec, Jakob Česnik, Tia Oblak, Aljaž Smerdel in Žiga Tomažinčič so osvojili bronasto priznanje v mlajši skupini, Jernej Smerdel, Blaž Strle, Gašper Šajn, Neža Primc, Vid Blažek, Tadej Nuncija, Zara Kalister, Ajdin Behrić, Tinkara Černetič, Sara Fatur, Tim Oblak in Ajda Tomažinčič pa v starejši skupini.

Tobija Penko, Samo Slavec, Jernej Smerdel, Blaž Strle in Gašper Šajn so se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki je bilo 6.3. na naši šoli v Knežaku. Vsi so osvojili srebrno priznanje, Tobija Penko in Jernej Smerdel pa sta se tudi uvrstila na državno tekmovanje, ki je bilo 12.4. v Podčetrtku. Tobija je osvojil srebrno priznanje na državni stopnji, Jernej pa zlato priznanje!

Čestitam vsem dobitnikom priznanj, pohvalo pa si zaslužijo prav vsi udeleženci tekmovanja.

Mile Uljan, mentor

Tekmovanje iz znanja geografije 2018

Tema letošnjega tekmovanja iz geografije je bila Trajnostni turizem za razvoj. Učenci so bili tokrat prvič razdeljeni v dve tekmovalni skupini, 6./7. razred ter 8./9. razred. Šolsko tekmovanje je bilo 16.1., udeležilo pa se ga je 11 učencev 6. in 7. razreda ter 12 učencev 8. in 9. razreda. Tobija Penko, Blaž Strle in Tim Oblak so osvojili bronasto priznanje v mlajši skupini, Jernej Smerdel, Neža Primc, Gašper Šajn, Zara Kalister, Gaja Lenarčič in Anja Šuštar pa v starejši skupini. Tobija Penko, Blaž Strle, Jernej Smerdel in Neža Primc so se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki je bilo 7.3. v Kuteževem. Blaž Strle in Jernej Smerdel sta osvojila srebrno priznanje in se tudi uvrstila na državno tekmovanje, ki je bilo 13.4. v Rušah. Tudi tam sta se oba izkazala in osvojila zlato priznanje!

Čestitam vsem dobitnikom priznanj, še posebej Blažu in Jerneju. Pohvalo pa si zaslužijo vsi udeleženci tekmovanja.

Mile Uljan, mentor

EKSKURZIJA V PREKMURJE

Učenci od 6. do 9. razreda so se v spremstvu učiteljev Tine Jenko, Petre Valenčič, Martine Batista Jenko in Mileta Uljana 26. aprila odpravili na celodnevno ekskurzijo v Prekmurje. Najprej smo se ustavili v Ižakovcih, kjer smo si na Otoku ljubezni ogledali Bűjraški muzej in plavajoči mlin ter se z brodom zapeljali čez reko Muro. V Veliki Polani smo videli rojstno hišo pisatelja Miška Kranjca in se sprehodili po parku štorkelj; eno smo tudi videli. V gostilni Matjašec v Turnišču smo se okrepčali z obilnim kosilom. Nato smo se sprehodili po tropskem vrtu v Dobrovniku in pot nadaljevali do Filovcev, kjer smo veliko izvedeli o oblikovanju gline in glinenih izdelkih. Na poti domov smo se ustavili še na Trojanah.

Vodja ekskurzije: Mile Uljan

ŠPORTNI DAN – JESENSKI POHOD

V petek, 29. 9. 2017, smo evropski teden športa zaključili športno. Z učenci razredne stopnje (1. – 5. raz.) smo imeli jesenski pohod. Eni smo šli na Tuščak, potem mimo cerkve Sv. Hieronima nad Koritnicami nazaj proti šoli, drugi (mlajši) pa mimo Koritnic do Sv. Hieronima in nazaj v šolo. Preživeli smo lep, sončen dan.