Mesečni arhiv: junij 2024

Četrtek v Savudriji

Četrti dan šole v naravi je za nami. Vreme je bilo malo manj sončno kot ostale dni. Dopoldne so se učenci spet urili v plavanju.

Po kosilu in počitku pa so v jedilnici na velikem ekranu spremljali nogometno tekmo med Slovenijo in Srbijo. Z glasnim navijanjem so pričarali pravo športno vzdušje. Žal jih je končni rezultat spravil v slabo voljo, ki pa se je hitro izbrisala s skokom v morje.

Večerja je bila odlična-pleskavice in ocvrt krompir. Sledil je sprehod do centra Savudrije, nakup spominkov za domov in slasten sladoled.

Sreda v Savudriji

Za nami je že tretji dan v šoli v naravi. Zjutraj so učenci kar težko vstali. Po obilnem zajtrku smo se odpravili na plavanje. Po skupinah so vadili tehnike plavanja. Kosilo je bilo odlično, saj smo bili deležni juhe, riža, dunajskega zrezka in solate. Za nameček pa smo si privoščili še sladoled. Nato je sledilo ustvarjanje-dokončali so morski okvir za sliko. Popoldne smo izpeljali naravoslovni dan “življenje ob morju”. Učenci so navdušeno iskali živa bitja na obali in s pomočjo določevalnih ključev poiskali imena živali.

Zvečer so se na igrišču odvijale športne igre, kjer so porabili še zadnje atome energije in se nato prijetno utrujeni odpravili k počitku. 

Ponedeljek in torek v Savudriji

Učenci 4. in 5. razreda so se v ponedeljek odpravili v šolo v naravi v kamp Veli Jože v Savudriji. Po prihodu so se razporedili v sobe v simpatičnih lesenih hišicah, nato pa je za marsikoga sledil letošnji prvi skok v morje in  preverjanje znanja plavanja. Po kosilu in počitku so učenci po skupinah vadili tehnike plavanja. Testenine z golažem za večerjo so jim zelo teknile. Zvečer so se sprehodili do svetilnika in prijetno utrujeni hitro zaspali.

Naspani so se učenci v torek zjutraj odpravili na bogat samopostrežni zajtrk in se polni energije zopet odpravili na plažo. Zaradi truda in veliko plavanja se že vidijo prvi rezultati. Za kosilo so imeli krompirjev golaž. Po počitku so pobarvali podlage za izdelavo okvirja iz naravnih materialov. Popoldne je minil v učenju plavanja in zabavi v vodi. Za malico pa so se posladkali s krofom. Zvečer je sledil sprehod ob obali do svetilnika, kjer so polizali zaslužen sladoled. 

Festival podjetništva

V sredo, 5. junija 2024, so se naše mlade podjetnice predstavljale na Festivalu podjetništva v Postojni, ki ga je organiziral Mrežni inkubator Postojna. Svojo inovativno idejo so obiskovalcem festivala predstavljale na stojnici, kjer so z njimi tudi poklepetale in odgovarjale na vprašanja. Poleg predstavitve na stojnici so sodelovale tudi na okrogli mizi, kjer so podrobneje predstavile svojo podjetniško pot, izzive, s katerimi so se soočale, ter dosežke, na katere so ponosne.

Festival je bil odlična priložnost za mreženje, izmenjavo izkušenj in pridobivanje novih znanj, tako za naše podjetnice kot tudi za vse druge udeležence. Dogodek je bil obiskan s strani številnih lokalnih podjetnikov, mentorjev in investitorjev, kar je prispevalo k dinamični in navdihujoči atmosferi. Naše podjetnice so se izkazale z ustvarjalnostjo, vztrajnostjo in inovativnostjo, kar je pritegnilo pozornost številnih obiskovalcev.

Ob zaključku festivala so naše podjetnice prejele dodatno motivacijo za nadaljnji razvoj svojih podjetniških idej. Festival podjetništva v Postojni se je izkazal za pomemben dogodek, ki spodbuja mlade podjetnike k doseganju svojih ciljev in prinaša sveže ideje v lokalno podjetniško okolje.

Odličen uspeh na kemijskem tekmovanju

Učenka devetega razreda Maša Pecman Buček se je odlično odrezala na državnem tekmovanju iz znanja kemije in osvojila zlato Preglovo priznanje. Kot ena izmed 15. najboljših v državi je bila povabljena na priprave za 21. Mednarodno mladinsko naravoslovno olimpijado IJSO 2024, ki bo potekala konec decembra v Bukarešti v Romuniji.

Čestitke!

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

ZBIRALNA AKCIJA STAREGA PAPIRJA

bo potekala v tednu od

10. do 14. junija 2024.

 Razredi bomo med seboj tekmovali, zato bomo pripeljan papir tehtali.

Prosimo vas, da papir zvežete z vrvico ali ga prinesete v škatlah. Zaželeno je, da papir stehtate tudi sami, težo pa zapišete na vrh škatle ter jo sporočite dežurnemu učencu.

Dežurstvo: vsak dan med 7.30-8.00, 13.30 – 14.30

Torek: 13.30 – 17.00

Sreda: 13.30-15.00

Šolska skupnost

Športni dan tretješolcev

Tretješolci smo se danes preizkusili v spretnostni vožnji s kolesom in rolerji ter opravljali še druge naloge vezane na športni program Zlati sonček.
Ker pa se bližajo šolske počitnice in dnevi so čedalje bolj obsijani s soncem, smo se pogovorili tudi o koristnih in škodljivih učinkih sonca ter o zaščiti pred soncem.
Prisluhnili smo tudi zanimivi in poučni pravljici Senčna ura.

Plesalke so se z odličnimi rezultati uvrstile nadržavno tekmovanje v plesu

Plesalke starejše skupine so se 23. 5. 2024 udeležile področnega tekmovanja v Dobravljah, pod vodstvom Plesne Zveze Slovenije, kjer so zasedle odlično 2. mesto v produkciji in 3. mesto v solo plesih in si tako priplesale nastop na državnem tekmovanju v Šentjurju. Državno tekmovanje je potekalo 31. 5. 2024. Po kratkem uvodu so se tekmovalci pomerili najprej v plesnih produkcijah, nato pa v solo plesih, kot so hip-hop, latino in pop. Tekmovanja se je udeležilo več kot 390 tekmovalcev. Naši plesalci so si v produkciji priplesali odlično 10. mesto. Dan so preživeli polni adrenalina in novih izkušenj.