Dnevni arhiv: 4. 5. 2022

Živalski vrt v Ljubljani

V torek, 26. 4. 2022, so učenci 7., 8. in 9. razreda obiskali živalski vrt v Ljubljani. Tega naravoslovnega dne se učenci vedno zelo veselijo, saj je opazovanje živali in premagovanje strahu pred določenimi vrstami nekaj posebnega. V živalski vrt smo vstopili, ko je marsikatera žival še sladko spala, nekatere pa smo že zmotili pri zajtrku in jutranji negi. Učenci, tisti, ki so to želeli, so imeli priložnost prijeti kačo in manjšega kuščarja. In večina se jih se s tem strahom uspešno soočila.

PLESNI KROŽEK

Naši plesalci in plesalci so se v četrtek, 21. aprila, v Izoli predstavili  na Območni reviji plesnih skupin Primorske Plesni utrinki 2022. Učenci so zaplesali  štiri plesne točke, in sicer s solo točka Nike Tomšič, z duet Aneje Vide Rener in Neže Urbančič, skupina, kjer so nastopala tri dekleta, Ana Tomšič, Ema Tomažinčič in Romi Knafelc, ter s skupinsko točko, kjer nastopa 16 učencev naše šole (poleg zgoraj omenjenih še: Ožbej Pezdir, Valter Kapelj, Maša Pecman Buček, Nika Hrovatin, Natalija Kastelic, Mija Volk, Lea Škrlj, Žan Paveo, Kaja Fon in Vita Tomažinčič). Naši plesalci so od strokovnih kritikov dobili same spodbudne komentarje in pohvale. Čestitamo vsem plesalcem za izvrstno odplesane točke in pogum na velikem odru.

Projekt Varno na kolesu

Vsi učenci 5. razreda so v šolskem letu 2021/22 uspešno opravili kolesarski izpit. Hkrati pa so bili vključeni v projekt Varno na kolesu. Vse naloge so odlično opravili in prejeli zanimive nagrade (vrečka za športno opremo, beležka, odsrvnik, kupon za popust). Naj bodo še naprej varne vse njihove poti. Bravo.

Mentorica Vanja Delost