Tradicionalni slovenski zajtrk

Vsak tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane in tako je letos, 17. novembra, potekal tradicionalni slovenski zajtrk tudi na naši šoli.

Učenci so v šolo prišli ob 7:30 in na mizah jih je pričakal tradicionalni slovenski zajtrk, ki so ga sestavljali kruh, maslo, med, mleko in jabolko slovenskega porekla.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil »Kruh za zajtrk – super dan!« Namen tega projekta je izobraževati, obveščati in osveščati učence ter tudi širšo javnost o pomenu zajtrka in zdrave prehrane, o spoštovanju do hrane in izboljšanju prehranskih navad, o pomenu in prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, o pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje. Pomembno je tudi splošno osveščanje učencev o zdravem načinu življenja. 

Med odmorom pa so nas naši učenci harmonikaši zazibali v ritmu slovenskih pesmi. Med njimi seveda ni manjkala pesem »čebelar«. Šolski dan smo zaključili s kosilom, ki je bilo tradicionalno slovensko – jota s kislim zeljem, klobasa in domači štruklji.