Dnevni arhiv: 3. 6. 2022

Državno tekmovanje v plesu

Plesalci naše šole so se 1. 6. 2022 udeležili državnega tekmovanje v plesu v Polhovem Gradcu pod vodstvom Plesne zveze Slovenije. Na slovesni otvoritvi so plesalce spodbudili pomembni predstavniki plesa in športa v Sloveniji. Najprej je plesalce pozdravila ustanoviteljica tekmovanja, gospa Meta Zagorc, nato direktor plesnega kluba Bolero, gospod Zoran Kljun, gospa Marjana Sivec, predstavnica Zavoda za šport in tudi sam predsednik plesne zveze Slovenje, gospod Jadran Živković.
Po kratkem uvodu so se tekmovalci pomerili najprej v plesnih produkcijah, nato pa v solo plesih, kot so hip-hop, latino in pop. Tekmovanja se je udeležilo nekaj več kot 150 tekmovalcev. Naši plesalci so si v produkciji priplesali odlično 7. mesto, v solo plesih pa so bile plesalke ekipno 10. Vsi tekmovalci so dobili zlata priznanja za udeležbo na državnem tekmovanju. Dan so preživeli polni adrenalina, novih izkušenj in že kovali načrte za novo šolsko leto.

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMET ŠPORT

Učenci druge triade, ki so si dodatno izbrali še eno uro vsebine športa so za nagrado »odpotovali« v Ljubljano, kjer so vsebine premeta izvajali v največjem trampolin parku v Sloveniji. Tam so v popoldanskem programu za njih skrbeli profesionalni animatorji, ki so jih naučili številnih novih trikov in akrobacij. Trampolin park so imeli samo zase, zato so se lahko preizkusili tudi na »PRO« poligonu, kjer trenirajo pravi profesionalni akrobati. Imeli so se naravnost odlično.