Dnevni arhiv: 4. 1. 2022

DECEMBRSKE AKTIVNOSTI USPEŠNO IZVEDENE OB PODPORI OBČINE ILIRSKA BISTRICA

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je slika-1-edited.png

Občina Ilirska Bistrica je tudi v letu 2021 namenila sredstva za financiranje aktivnosti v okviru prazničnega meseca decembra. Na šoli smo tako izvedli številne dejavnosti, ki so popestrile naš vsakdanjih. Vsi razredi so na dnevih dejavnosti ustvarjali novoletne okraske, s katerimi so okrasili šolo in razrede, da je bilo praznično vzdušje še bolj čutiti.

V čast dnevu samostojnosti in enotnosti ter novoletnim praznikom smo pripravili proslavo, na kateri so nastopali učenci naše šole. Zaradi upoštevanja higienskih ukrepov proti širjenju COVID-19 so si učenci proslavo ogledali v obliki videoposnetka.

Občina Ilirska Bistrica je zagotovila sredstva za izvedbo kuharskih delavnic, na katerih so učenci pripravljali medenjake in kuhali praznični meni.

Učenci gledališkega krožka so pripravili igrico Izgubljena snežinka, se posneli, posnetek pa so si ogledali učenci od 1. do 5. razreda.

Občina Ilirska Bistrica je omogočila tudi pravljični popoldan za naše najmlajše – otroke iz vrtca. Okolica šole se je spremenila v pravljično deželo, po kateri so otroci potovali s snežnim vlakom in se srečali s pravljičnimi junaki.

Doživljanje decembrskih dni je bilo za naše učence obogateno tudi z različnimi drugimi aktivnostmi na šoli kot so aktivni odmori v telovadnici in poslušanje glasbenih želja med glavnim odmorom.

Naj bo decembrsko vzdušje navdih za delo in ustvarjanje v novem letu. Srečno!

mag. Klavdija Sotlar, ravnateljica