Mesečni arhiv: november 2021

Tradicionalni slovenski zajtrk v 1. razredu

Čeprav so prvošolci delali za šolo na daljavo, so si v petek, 19. 11. 2021, skupaj s starši pripravili tradicionalni slovenski zajtrk in ga večinoma s slastjo pojedli. Ker je bil letošnji slogan “Zajtrk s sadjem – super dan”, so učenci slikali sadje oziroma jabolka. Oglejte si nekaj njihovih fotografij.

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek smo obeležili dan slovenske hrane, na mizah je bil tradicionalni
slovenski zajtrk. Vsak tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane in tako je letos 19. novembra, že enajstič potekal tradicionalni slovenski zajtrk tudi na naši
šoli.
Tradicionalni slovenski zajtrk so sestavljali kruh, maslo, med, mleko in
jabolko slovenskega porekla. Učenci so spoznali pomen zajtrka in lokalno pridelane hrane. Letošnji TSZ je potekal pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«,
navezujoč se na mednarodno leto sadja in zelenjave, ki ga je za letos razglasila Generalna skupščina Združenih narodov.
Po zajtrku so nas naši harmonikaši zazibali v ritmu slovenskih pesmi. Med njimi seveda ni manjkala pesem »čebelar«.
…in še nekaj foto utrinkov…

Kulturna šola

V torek, 9.11.2021, nas je na naši šoli razveselil obisk Igorja Štembergerja, koordinatorja izpostave JSKD Ilirska Bistrica. V imenu JSKD nam je dostavil zastavo kulturne šole, ki smo jo prejeli za 3-letno aktivno kulturno delovanje šole na različnih področjih – petje, ples, gledališče, likovno in literarno ustvarjanje,….

Zastava kulturne šole je dokaz, da je šola kulturno središče kraja in pomemben dejavnik pri ohranjanju in širjenju kulturnega življenja. S ponosom bomo izobesili zastavo na vidno mesto v šoli. Čestitke vsem učencem, otrokom z vrtca in zaposlenim.