KAJ VEŠ O PROMETU?

V sredo, 18. maja 2022, je OŠ Knežak organizirala tekmovanje »Kaj veš o prometu?« Tradicionalno tekmovanje, ki ima korenine še v bivši državi Jugoslaviji, je sestavljeno iz treh delov. Praktične vožnje na spretnostnem poligonu, vožnje v prometu in iz znanja teorije o cestno prometnih predpisih.
Nemoten potek tekmovanja so omogočili učitelji in učenci OŠ Knežak, Zveza šoferjev in
avtomehanikov, predstavniki policije in predstavniki občine Ilirska Bistrica.
Na tekmovanju je sodelovalo 40 tekmovalcev iz šestih občinskih osnovnih šol. Tekmovali so v dveh starostnih skupinah. V skupini mlajših so bili najbolj uspešni Aleks Čekada iz OŠ Jelšane z osvojenim prvim mestom, ter Miha Širca, Matic Delost in Tine Lazar iz OŠ Knežak, ki so z istim izkupičkom točk delili 2. mesto.
Med starejšo konkurenco so bili na zmagovalnih stopničkah prav tako trije učenci iz OŠ Knežak. Matevž Počkaj je osvojil 3. mesto, Aljaž Smerdel in Žiga Tomažinčič pa sta si z minimalnim številom kazenskih točk delila prvo mesto. Prvo uvrščeni v starejši skupini se uvrsti na državno tekmovanje, ki se bo odvijalo zadnjo soboto v mesecu maju na Jesenicah.
Skupno prvo mesto in pokal v obeh kategorijah sta tako osvojili tako mlajša kot starejša ekipa iz OŠ Toneta Tomšiča Knežak.