Finančni izzivi za najmlajše

Ob svetovnem tednu denarja (Global Money Week), ki poteka od 21. do 27. marca 2022, Intesa Sanpaolo Bank organizira različne izobraževalne aktivnosti z namenom vsestranskega ozaveščanja o pomembnosti preudarnega ravnanja z denarjem že od malih nog.

Ob tej priložnosti je naša bivša učenka Špela Stare, ki nastopa kot koordinatorka in ambasadorka projekta  Finančno opismenjevanje mladih na Intesi Sanpaolo Bank, v sodelovanju z muzejem varčevanja iz Torina učencem od 1. do 4. razreda predstavila zanimivo in poučno video izobraževalno delavnico, ki otroke uči, kako upravljati z denarjem in kako varčevati.

Prvi del delavnice temelji na zgodbi o Arcu in Iris, ki kot okraska na hranilniku krasita muzejsko vitrino, nakar nekega dne čudežno oživita in se podata na potovanje v Južno Ameriko. Ob raznih dogodivščinah se marsikaj naučita, med drugim tudi preudarnega ravnanja z denarjem. V drugem delu delavnice pa sledijo izzivi za otroke v obliki preprostega kviza in igre v skupinah.

Zgodba o Arcu in Iris, ki v izvirniku nosi naslov »Around the world with Arco&Iris”  je bila prevedena že v 17 evropskih jezikov.  Zdaj je v elektronski obliki dostopna tudi v slovenščini.  

Posnetek zgodbe o Arcu in Iris ter video izobraževalna delavnica sta dostopni tudi prek You Tube kanala Intese Sanpaolo Bank.