Mesečni arhiv: marec 2023

Revija folklornih skupin

V petek, 17. 3. 2023, je bilo v Ilirski Bistrici v Domu na Vidmu območno tekmovanje otroških folklornih skupin. S spletom tepežkanje se je predstavila otroška folklorna skupina Tuščak Bač iz OŠ Toneta Tomšiča Knežak. Ta dan so učenci obiskali Hodnikov mlin, čebelarski dom, čeljarsko delavnico in knjižnico.

Planinski izlet na Ostrič, Medvežico in Razsušico

V soboto, 11. 3. 2023, se je 21 mladih planincev iz naše šole udeležilo planinskega izleta v okviru akcije Mlad bistriški planinc pod okriljem PD Snežnik Ilirske Bistrica. 

Avtobus nas je pripeljal do vasice Zagrad, od koder smo se povzpeli na prvi vrh Ostrič (1056 m). Na vrhu smo pomalicali in si odtisnili žige v dnevnike mladega planinca. Nato smo se spustili v dolino pa spet povzpeli na drugi vrh-Medvežico (1081 m). Vzpon je bil posebej zanimiv zaradi visokih škrapelj, po katerih smo plezali. Morali smo biti še posebej previdni. Prelep razgled na vrhu je poplačal vsa trud. 

Zadnji cilj je bila Razsušica (1083 m). 

Mato smo se odpravili nazaj v vasico Zagrad, od koder so nas avtobusi odpeljali proti domu. Nekateri so si med potjo privoscili okrepcilni spanec. 

Dan je bil lep in zanimiv. 

Tehniški dan v 4. razredu

Tehniški dan je potekal v dveh delih. Prvi dve šolski uri so učenci izdelali električno vezje z brenčačem in ga preizkusili. Dodali so tudi stikalo in preverjali, katere snovi so električni prevodniki, torej prevajajo električni tok.
V drugem delu so izdelali avtomobilček s pogonom na iztisnjen zrak. Pri delu so se zabavali in se naučili veliko novega. Na koncu so avtomobilčke preizkusili v šolski telovadnici. 

Foto utrinke si oglejte v galeriji.

Obisk knjižničarke

V sredo, 8. 3. 2023, nas je obiskala knjižničarka Sandra Kastelec iz Knjižnice Makse Samsa. Prebrala je pravljico Miška in mesec avtorice M. Christiana Butler. Po njej so ustvarjali košarice za mamice.