V petek, 18.11.2016 ob dnevu slovenske hrane, smo vsi učenci in zaposleni na OŠ Toneta Tomšiča Knežak imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Ob 8. uri zjutraj smo zajtrkovali domač kruh, domač med, slovensko maslo in mleko ter jabolka od lokalnega pridelovalca. Ob tem smo se pogovarjali o pomenu zajtrka in pomenu domače hrane.
Ob 10. uri smo se pridružili največjemu čebelarskemu pevskemu zboru, vseslovenski akciji, ki je s Slakovo pesmijo Čebelar ta dan združila več deset tisoč pevk in pevcev.
Učenci od 6. do 9. razreda so aktivnosti nadaljevali na naravoslovnem dnevu. Razdeljeni v skupine so pripravljali jedi bogate z različnimi hranilnimi snovmi. Pripravili so degustacijo in jedi tudi predstavili. Recepti jedi:
JEŠPRENOVA SOLATA DOMAČE MASLO RAZNOBARVNA SOLATA SMOOTHIJI
Klavdija Sotlar