PODVIG PRVOŠOLCEV NA DEBELEM RTIČU

Sredina novembra je komaj in prvošolci so se že sami z učitelji  podali za tri dni od doma. Skupaj s starši so se odločili, da bodo opravili 10- urni tečaj plavanja in sicer od 16. do 18. novembra 2016.

Pogumno so  »oboroženi do zob« za bivanje in plavanje na Debelem Rtiču sedli na avtobus in do prihoda domov ni nihče potožil, da koga pogreša (čeprav je bilo to v mislih prisotno napretrgoma). So pač pogumni, ti prvošolci!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za ogled fotogalerije, klikni na fotografijo zgoraj

Vožnja z avtobusom je bila učencem sicer dolgočasna, vendar po prihodu na cilj časa za ta občutek ni bilo več. Po prijaznem sprejemu osebja in malici je bil na vrsti bazen. Ni bilo videti, da se kdo le-tega boji, še več, veselje je bilo očitno. Kosilo je bilo odlično, sami smo si lahko izbrali, kaj bomo jedli, potem pa so namesto počitka učenci izbrali razigrano druženje, družabne igre, barvanje in slikanje, učitelji pa čez nekaj časa poučni sprehod po letovišču Debeli Rtič. O, kako zanimivo je bilo v Čarobnem gozdičku pri palčkih in njihovih hišicah! Sledila je malica,  tečaj plavanja, večerja, potem pa…nora zabava – Ples norih frizur. To bi morali videti, najprej nore frizure, nato pa še zelo nori ples in nagrade za najboljše (čeprav so bili vsi učenci odlični). Umivanje je potekalo super, toda spanje… . Kdo bi sedaj spal? Toliko vtisov, takšna razigranost, skupne spalnice, priložnosti za druženje… Ampak spati je bilo treba. In smo spali (»kot ubiti«).

Četrtek – vstajanje brez težav, umivanje, zajtrk po meri otrok (po želji), iskanje skritega zaklada (mimogrede, obe skupini učencev sta ga skoraj samostojno našli in dobili nagrade), malica, plavanje, dobro kosilo, raziskovanje Debelega  Rtiča (prvič smo od blizu videli veliko hobotnico), ponovno plavanje in po večerji prireditev Rtič ima talent… Otroci so zapeli, zaplesali in »noreli«.

Ker smo prejšnji dan vse »spakirali« in se pripravili za bazen, je bilo po zajtrku dovolj časa za igro v igralnici in knjižnici Veveričji domek. Delo v bazenu pa je pokazalo ob vztrajnosti, strokovnosti, potrpežljivosti… vaditeljev Anice Prosen in Uroša Jenka velik napredek učencev glede prilagajanja na vodo in plavanja. Hura, vsi smo bili veseli, otroci, vaditelja in razredničarka! Sledilo je še kosilo,  težko pričakovan odhod domov in snidenje s starši.

Vožnja domov je bila precej mirnejša kot tista, ki se je dogajala prvi dan. Se sprašujete zakaj? Vsi smo oddelali veliko zahtevnega dela, in to v samo treh dneh.

Zaključek: Pripravljenost za delo, sodelovanje, potrpežljivost, želja po uspehu, trud, trdo delo, medsebojna pomoč, ustrezna komunikacija vseh udeležencev (vodstva šole, učiteljev, vaditeljev, staršev, otrok) prinese uspehe in zadovoljstvo ter moč za delo vnaprej.

 

 

Morena, vodja tečaja plavanja