PREHRANA

PREHRANA NA OŠ TONETA TOMŠIČA KNEŽAK

V Sloveniji posvečamo veliko skrb zdravi prehrani osnovnošolcev, še zlasti velik pomen dajemo temu tudi na naši šoli. Zavedamo se, da je izobraževanje in informiranje mladih ljudi na področju prehrane zelo odločilno tudi za bodoče družine. O prehranskih vsebinah se učenci učijo pri različnih predmetih na razredni stopnji ter vsa leta biologije in gospodinjstva. Trudimo se tudi pri ponudbi zdrave hrane v obrokih malice in kosila. Z anketami spremljamo želje in pričakovanja naših učencev.

Vemo, da preveč maščob, sladkorja in soli slabo vpliva na zdravje. Te dejavnike poskušamo posredovati tudi učencem in jih motivirati, da v svojem vsakdanjem prehranjevanju upoštevajo dejstva, ki jim jih predstavimo. Trudimo se, da mladim ljudem posredujemo informacije o tem, kako pomembno je izbirati med različnimi maščobami, omejiti njihovo porabo in z majhnimi spremembami v pripravljanju hrane doseči bolj zdravo prehrano in daljše življenje. Mlad organizem potrebuje za razvoj in vsakodnevne napore različne snovi, ki jih dobi z zdravo, naravno in raznoliko hrano. Tako se bodo učenci tudi bolje počutili in bodo bolj odporni na bolezni

Na OŠ Toneta Tomšiča nudimo zajtrk, malico in kosilo in popoldansko malico.

ODJAVE

Odjave in prijave posameznega obroka sprejemamo na elektronskem naslovu:

prehrana.osknezak@guest.arnes.si

Zajtrk in dopoldanska malica sta pravočasno odjavljena, če jih starši odjavijo vsaj en delovni dan prej, in sicer do 8. ure.

Kosilo in popoldanska malica sta pravočasno odjavljena, če jih starši odjavijo isti dan do 8. ure.

Ob odjavi naj starši navedejo obdobje odjave.

Cenik prehrane

Jerneja Štritof

Organizatorica šolske prehrane