Arhivi Kategorije: Obvestila

Mladina in gore

V soboto, 18. 11. 2023, so se mladi planinci iz naše šole po kar nekaj letih zopet udeležili tekmovanja Mladina in gore. Oblikovali so kar 4 ekipe (v vsaki ekipi 4 učenci, torej skupaj 16). Ker naj bi bila imena ekip čim bolj nenavadna, so si izbrali naslednja: planinske rožice, štiriglavi smrkavci, gamsovi parklji in trrrdi svizci. 

V soboto zjutraj smo se odpeljali v OŠ Pivka, kjer je potekalo tekmovanje. Po prijavi ekip je sledil pozdrav in kulturni program. Nato so šle ekipe po učilnicah, kjer so se preizkusile v planinskem znanju. Med tem, ko so zadolženi popravljali teste, so si tekmovalci napolnili želodčke in si ogledali center o velikih zvereh Dina.

Nestrpno smo čakali razglasitev rezultatov. In dočakali. Najprej so razglasili najboljše ime ekipe, nagrado je prejela ekipa TRRRDI SVIZCI iz naše šole. Čestitamo!

Izmed 16 ekip, ki so tekmovale, so naše ekipe zasedle naslednja mesta:

PLANINSKE ROŽICE- 7. mesto

TRRRDI SVIZCI – 10. mesto

GAMSOVI PARKLJI- 11. mesto

ŠTIRIGLAVI SMRKAVCI – 14. mesto.

Z rezultati smo bili zelo zadovoljni, saj so naloge res težke in je potrebno pokazati zelo veliko znanja, ki je zapisano v učbeniku Planinska šola. 

Učenci so si obljubili, da se drugo leto spet udeležijo tekmovanja. 

Preživeli smo lep dopoldan.

Športni dan

Pozdravljeni!

V sredo, 6.9.2023, bo za učence od 1. do 3. razreda športni dan. Najprej bomo imeli v telovadnici športne igre, po malici pa se bomo odpravili na pohod v smeri Zagorja. Učenci naj bodo primerno obuti (superge) in oblečeni (kratke hlače in kratko majico ter kapo s šiltom). Poskrbite, da jih zaščitite proti klopom. Predviden prihod bo 12.25, tako da bo kosilo in podaljšano bivanje po ustaljenem urniku. S seboj ne potrebujejo malice, lahko pa vzamejo vodo (prosimo, da ne bidone, ker se zgodi, da večkrat puščajo, ampak navadne plastenke), kakšno jabolko, frutabelo ali kaj podobnega.

Lep pozdrav.

Razredničarke