Dnevni arhiv: 5. 4. 2024

Stopničke za naše mlade podjetnice

Od začetne ideje na StartUp vikendu do stopničk na državnem tekmovanju POPRI, je ekipa SimplyClean pokazala, kako se z vztrajnostjo in predanostjo lahko uresničijo sanje. Njihovo podjetniško popotovanje je bilo polno izzivov, a so se kljub temu uspešno prebile med najboljše.

Njihova zgodba se je začela kot mnoge druge – s preprosto idejo in veliko mero poguma. Skozi številne izzive, ki jih je prineslo podjetništvo, so se dekleta hitro naučila, kako plavati v vodah poslovnega sveta. Prva pomembna preizkušnja je bila predstavitev na testnem dogodku PITCHAJ v Ilirski Bistrici, kjer so pokazale prve znake svojega potenciala.

Naslednji korak je bila prijava na tekmovanje POPRI, ki pa ni bila mačji kašelj. Sredi množice idej in tekmovalcev so se morala dekleta izkazati s svojim poslovnim modelom in prepričljivostjo. Njihova predanost in trdo delo sta obrodila sadove – uvrstile so se med zmagovalne ekipe v svoji regiji.

Pot do državnega tekmovanja ni bila lahka, vendar so s podporo mentorjev iz podjetniškega inkubatorja Perspektiva in ostalimi, ki so jim pomagali, ter neskončnimi urami dela, izbrusile svojo idejo. V četrtek, 4. 4. 2024, so se naše mlade podjetnice prebile na stopničke državnega tekmovanja POPRI, osvojile so 3. mesto in s tem dokazale, da ni nič nemogoče, če imaš voljo in strast do svojega cilja.

Zahvaljujemo se podjetniškemu inkubatorju Postojna in Občini Ilirska Bistrica za podporo in mentorstvo ter vsem, ki so verjeli in jih spodbujali na njihovi podjetniški poti. Skupaj smo dokazali, da sanje postanejo resničnost, če se neustrašno podamo v akcijo.

Punce, čestitamo za izjemen dosežek!