Sprejem prvošolcev v skupnost učencev šole

V uvodu smo se z učenci pogovorili o namenu današnjega dne in naredili načrt dela. Učenci so si izdelali papirnate kape za  skupno predstavitev na prireditvi. Skupaj smo uredili sceno za prireditev in sicer z izdelki, ki smo jih ustvarili v prejšnjih dneh, ob pripravah na sprejem. Sledile so priprave na nastope, obljubo in zahvalo na prireditvi. Končno pa je prišla slavnostna prireditev s sprejemom prvošolcev v skupnost učencev šole. Otroci so kar vriskali od pričakovanja.

Sprejela sta jih čebelici Lili in Bine. Na prireditvenem prostoru jih je pozdravil otroški pevski zbor. Lili in Bine sta jih pozvala, da dokažejo resno namero glede sodelovanja v skupnosti učencev. In so se odlično dokazali: deklamirali so, peli, plesali in se predstavili kot pevci otroškega pevskega zbora. Čebelici in občinstvo so se strinjali, da je sprejem upravičen. Za predsednikom skupnosti učencev so ponavljali zaobljubo in on jim je čestital. Prvošolci so dobili potrdilo in lepo knjigo. Vendar daril še ni bilo dovolj. Učenci iz višjih razredov so jim z razredniki in mentorji pripravili zanimive točke. Peli so, plesali, recitirali, “repali” in jim  zaigrali na harmoniko. Prvošolce je prevzelo prav vse nastopanje. Rekli so, da bodo tudi oni tako nastopali na naslednjih prireditvah. Lepe besede jim je namenila tudi ravnateljica. V zaključku so se prvošolci in učiteljici zahvalili za pripravljen praznik in jim povedali, da se veselijo sodelovanja z njimi.

Proslavili so na lepo okrašenih mizah v jedilnici s torto. Hoteli pa so še pokazati, da so vredni sprejema, zato so izdelali posebna jesenska drevesa.

Za prvošolce je bil to poseben praznik, ki ga ne bodo zlahka pozabili.

Veseli so bili, ko so videli svoje izdelke na panojih v garderobi.