Praznični december v OPB

IMG_0768Lepo, veselo in zelo živahno je bilo v prazničnem decembru tudi v podaljšanem bivanju. Poleg rednih nalog in zaposlitev smo izvedli še drugačne, takšne, ki so zahtevale kar veliko priprav in vaj, tudi doma. Pri tem delu so se združili učenci iz vseh oddelkov.

Fotografije si lahko ogledate tukaj.

Začetek decembra je bil zaznamovan z dobrimi možmi. Otroci so Božičku napisali v pisma svoje želje zanj in zase ter jih poslikali. Po poštarju Pavliju so jih poslali v Božičkovo delavnico.

V torek, 15.12.2015, so pokazali svoje talente. Peli so, plesali, žonglirali, izvajali trike, salte…Gledalci so se odločili za zmagovalca športnika Aljaža Smerdela in Žigo Tomažinčiča, ki sta prejela priznanje.

Enota Sonček iz Centra za socialno delo v Ilirski Bistrici je v četrtek, 17.12.2015, izvedla delavnice. Učenci so se veselili ob glasbenih igrah in izdelali lične jelenčke.

Ponedeljek (21.12.2015) je bil dan za modno revijo. Najprej so se manekenke in manekeni v garderobi oblekli, nato so jih »maskirke« naličile. Po modni pisti so se sprehodili kar nekajkrat. Njihovi nastopi so bili smešni, drugi pa prav profesionalni. Koz zmagovalka se je fotoaparatu na koncu nastavila Sara Šircelj.

Za prehod v mirnejše praznično vzdušje so si predzadnji šolski dan v decembru otroci ogledali v šolskem kinu »božično« risanko.

Več o decembrskih dejavnostih naj povedo fotografije.

 

Morena Hostinger

Fotografije: Maja Sedej