OBČINSKO TEKMOVANJE ODBOJKA MEŠANE EKIPE

V četrtek, 24. 5. 2018 se je v telovadnici OŠ Antona Žnideršiča odvijalo občinsko tekmovanje iz odbojke, na katerega se je prijavilo kar 6 ekip. Poleg nas so na tekmovanju nastopili še učenci iz OŠ Pregarje, OŠ Podgrad, OŠ Jelšane, OŠ AŽ in OŠ DK.

Žreb nas je postavil v skupino skupaj z OŠ AŽ in Jelšanami. Na prvi temi smo dodobra namučili domačine in popustili šele v zadnjem tretjem in odločilnem setu, kjer smo izgubili samo za 3 točke. Na drugi tekmi smo z rezultatom 2:0 premagali OŠ Jelšane in se tako uvrstili v polfinale, kjer nas je čakala prvo uvrščena ekipa iz druge skupine.

Polfinale proti Podgradu nam ni šlo najbolje. Igrali smo zelo dobro, vendar so imeli nasprotniki pripravljen odgovor čisto na vsak naš napad. Zares so bili dobri in nas zato tudi premagali z rezultatom 2:0 v setih. V drugem polfinalu je OŠ DK premagala ekipo OŠ AŽ, tako da smo tekmo za tretje mesto ponovno igrali proti gostiteljem tekmovanja.

Na samem začetku so povedli domačini, nato smo jih ujeli in prehiteli, sledilo je nekaj naših napak in dobrih akcij nasprotnika zato smo prvi set izgubili. V drugem se nismo mogli pobrati, malce se nam je poznala utrujenost, saj je bila za nas to že četrta tekma danes. Kljub porazu in osvojenem 4. Mestu smo zadovoljni s prikazano igro in že komaj čakamo naslednje leto, saj bomo imeli na šoli tudi izbirni predmet ODBOJKA.

V tekmi za peto mesto so bili z rezultatom 2:1 od Pregarcev boljši učenci iz Jelšan. V tekmi za prvo mesto, so ponovno svojo premoč prikazali Podgrajci in tako zasluženo zmagali z 2:0 tudi v finalu.

Končni vrstni red

  1. OŠ RUDOLFA UKOVIČA
  2. OŠ DRAGOTINA KETTEJA
  3. OŠ ANTONA ŽNIDERŠIČA
  4. OŠ TONETA TOMŠIČA
  5. OŠ JELŠANE
  6. OŠ PREGARJE