Bogatejevi dnevi v Postojni in plezanje

Ob tednu otroka smo na šoli preživeli lep in zanimiv teden. Učenci 1. triade smo se odpravili na drugačen športni dan v Postojno.

Predno smo se z avtobusom odpeljali, smo se pogovorili o poteku dne. Opozorile smo jih na upoštevanje navodil učiteljev in animatorjev, na varnost v cestnem prometu in obnašanju v avtobusu ter prostorih, ki jih bomo obiskali.

V Postojni smo najprej obiskali star gasilski dom, kjer se nahaja umetna plezalna stena. Z demonstratorko in mentorico plezanja so se učenci najprej dobro segreli z različnimi vajami. V dvorani jih je opozorila na upoštevanje pravil, pokazala jim je najosnovnejše prijeme in korake plezanja. Zaigrali so se tudi igrice povezane s temi koraki. Nato so imeli veliko časa za samostojno plezanje. Vsi so bili zelo spretni, previdni in vztrajni. Na koncu so pokazali raztrgane nogavice od silnega plezanja in vztrajnosti.

Po malici smo odšli v Kulturni dom Postojna na ogled lutkovne predstave na temo varnosti pred požari. Igrica je bila zelo zanimiva. Učenci so uživali in aktivno sodelovali v njej.

Predstavnica civilne zaščite nas je odpeljala na prostor  v  Postojni, kjer so  se dogajali Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja. Z velikim navdušenjem so si ogledali razstavljena vozila in pripomočke, ki jih vojaki, gasilci, policisti in reševalci uporabljajo pri svojem delu. Prejeli smo različne zgibanke, promocijska darila, malico in sok. Učenci so se preskušali v različnih zabavnih igrah, kvizu…

Dan je bil zelo zanimiv in poučen.

Razredničarke 1. triade na OŠ Knežak