Tekmovanje “Kaj veš o prometu”

Šolska reprezentanca v sestavi Ažbe, Jakob, Samo in Žan za mlajšo ekipo, ter Matic, Jernej, Vid in
Benjamin za starejšo ekipo se je v sredo, 17. 4. 2019 mudila v Jelšanah na osnovni šoli, kjer so v
popoldanskih urah gostili občinsko tekmovanje Kaj veš o prometu. Tekmovanje je sestavljeno iz treh delov, preverja se znanje teorije s testi, uporaba tega znanja pri vožnji na cesti ter spretnost vožnje kolesa na poligonu.
Knežani so se tako kot vsako leto odlično odrezali, leto so bili še za nameček boljši, kljub konkurenci, ki je bila do sedaj najmočnejša v zadnjih letih. Pri mlajši ekipi sta po prvem mestu posegla kar dva naša učenca. S samo eno napako pri testih (20 kazenskih točk) sta si prvo mesto delila Ažbe in Jakob, Samo je bil odličen 6. in je za tretjim mestom zaostal zgolj za dve napaki pri reševanju teorije, Žan pa je zasedel 13. mesto v konkurenci triindvajsetih najboljših učencev v celotni občini.


Starejši so prav tako pokazali, da je na OŠ Knežak tradicija dobrih kolesarjev še kako močna. Matic je bil 11. (90 KT) , Benjamin 8. (80 KT), oba z zelo malo kazenskimi točkami. Dejstvo da je bila letos konkurenca huda dokazuje tudi podatek, da bi lansko leto s tem rezultatom oba osvojila vsaj 2. mesto. Vid je bil že tretje leto zapored na stopničkah. Napaka in pol je bila usodna, osvojil pa je odlično drugo mesto. Naš najboljši Jernej je edino napako storil na spretnostnem poligonu, in je kot zmagovalec občinskega prvenstva hkrati tudi udeleženec državnega prvenstva, ki se bo konec maja odvijalo v Mislinji na Koroškem.
Tako mlajša kot starejša ekipa so v skupnem seštevku osvojili prvo mesto v obeh kategorijah in v Knežak prinesli vsaka svoj pokal, ki že nekaj dni krasi mizo na vhodu v našo šolo. Bravo fantje!