TEHNIŠKI DAN V LJUBLJANI

Pred dnevi smo imeli učenci prve triade  zelo zanimiv dan. Najprej smo si v našem glavnem mestu ogledali in aktivno sodelovali v Hiši eksperimentov. Vsak si  je našel kakšen poskus, ki ga je navdušil.

Po malici smo se sprehodili do stavbe RTV Slovenija, kjer nas je čakal g. Gregor Budal. Prijazno nam je razkazal nekaj prostorov  Radia Slovenija, kjer nam je povedal, kako nastajajo radijska poročila. Obiskali smo tudi vaje simfoničnega orkestra RTV-ja. Dirigent Patrik Greblo je bil zelo prijazen in duhovit. To je bilo enkratno  doživetje.

Gospod Budal nas nato je odpeljal do studia, v katerem je v živo  potekala oddaja Radio Ga – Ga. Poslušali in gledali smo jo z velikim zanimanjem, saj je bila to za nas nova izkušnja.

V snemalnem studiu je tonski mojster posnel  naše petje in posnetek tudi predvajal. To je bilo smeha, ko je posnetek popestril  z različnimi zvoki!

Na koncu obiska smo si ogledali še radijski muzej, ki je postavljen v podhodu med stavbama Radia in TV-ja.

Gospodu Gregorju Budalu se zahvaljujemo za to, da si je vzel čas in nam je bil pripravljen  dan popestriti  z novimi spoznanji  in  nas predstaviti njegovim zelo prijaznim sodelavcem. Zahvaljujemo se tudi vsem na Radiu, ki so kakorkoli sodelovali pri našem obisku.