OBČINSKO TEKMOVANJE MED DVEMA OGNJEMA

Učenci in učenke 4. in 5. razreda, ki so bili izbrani v šolsko reprezentanco za igro med dvema
ognjema, so se v torek, 8. maja 2018 udeležili občinskega tekmovanja v Ilirski Bistrici, kjer so
nastopile ekipe iz vseh sedmih šol v občini.

Igro igrajo mešane ekipe (5 fantov in 5 punc), igra se na dva dobljena seta. Pred pričetkom
tekmovanja so mentorji skupin z žrebom določili skupine, znotraj katerih vsaka ekipa igra z vsako.


Izžrebani smo bili v skupino A, z nami pa so bili še obe »Bistriški« šoli. V skupini B so se med seboj pomerile ostale okoliške šole. Prvo tekmo smo igrali proti OŠ Antona Žnideršiča. Žreb je določil našo posest žoge, zato smo se domačinov lotili kar takoj in jih izbili še pred iztekom časa. V drugem setu so nudili malce več odpora, vendar smo jih kljub temu predčasno premagali. Drugo tekmo smo igrali proti OŠ Dragotina Ketteja.
Brez večjih težav smo z rezultatom 2:0 premagali tudi njih in tako osvojili prvo mesto v skupini. Drugi so bili učenci iz OŠ Antona Žnideršiča, tretji pa učenci iz OŠ Dragotina Ketteja.
V skupini B so prvo mesto osvojili učenci iz OŠ Podgrad, drugi so bili »Pregarci«, tretji učenci iz OŠ Jelšane, četrti pa »Kutežovci«. Sistem tekmovanja je takšen, da se dva prvouvrščena iz posamezne skupine pomerita za skupno prvo mesto, drugo uvrščena z tretje mesto, tretje uvrščena pa za peto mesto. Ekipa Kuteževega je z zadnjim mestom v skupini osvojila končno 7. mesto.
Tekmo za 5. mesto so z rezultatom 2:0 dobili učenci iz OŠ Dragotina Ketteja, na tekmi za tretje mesto so bili po dveh zelo izenačenih setih boljši učenci iz OŠ Pregarje, sledilo je še finale. OŠ Knežak proti OŠ Podgrad.
Začetek tekme boljši za Podgrajce , saj so v zelo kratkem času zbili kar 5 naših igralcev. Končno smo osvojili posest žoge in počasi začeli izbijati nasprotnike in tesno dobili 1 set. V drugem je prva posest pripadla nam. Od začetka nam je šlo boljše, zato na koncu ni bilo dvoma kdo bo zmagovalec. Tudi v finalu smo nasprotnike premagali z rezultatom 2:0 v setih.

Končni vrstni red:
1. mesto OŠ TONETA TOMŠIČA KNEŽAK
2. mesto OŠ RUDOLFA UKOVIČA PODGRAD
3. mesto OŠ PREGARJE
4. mesto OŠ ANTONA ŽNIDERŠIČA
5. mesto OŠ DRAGOTINA KETTEJA
6. mesto OŠ JELŠANE
7. mesto OŠ PODGORA KUTEŽEVO