Teden otroka na naši šoli

V preteklem tednu smo tudi na naši šoli pripravili zanimiv repertoar dejavnosti ob Tednu otroka. V času jutranjega varstva smo se vsi zbrali v telovadnici in igrali športne igre. Na prvi seji šolske skupnosti smo določili, da je ponedeljek namenjen igri med dvema ognjema, torek nogometu, sreda učencem razredne stopnje, četrtek odbojki in petek košarki.

Vsako prvo uro smo pouk začeli z branjem. Učencem do 4. razreda so pravljice brale učenke predmetne stopnje, na predmetni stopnji pa so brali učenci skupaj z učitelji.

Na razredni stopnji so imeli tudi filmsko uro; prvi in drugi razred so izbirali med risanko Obuti maček ali Piratsko princeso, tretji in četrti razred pa so si ogledali film Junaki iz petega razreda.

Učencem smo pripravili steno za grafite z naslovom ‘Nekaj ti moram povedati’.

Izvedli smo semafor počutja otrok na šoli in ugotovili, da se večina učencev počuti zeleno dobro.

Za zaključek tedna pa smo v petek pripravili turnir v igri ‘Človek ne jezi se’ za razredno stopnjo. Zmagovalka turnirja je bila drugošolka Blažka Černetič.

Za predmetno stopnjo smo peto šolsko uro pripravili ‘Kneški activity’. Učenci so se po razredih pomerili med sabo v različnih nalogah – izzivih, risanju in pantomimi. Zmagovalci so bili 6., 7. in 8. razred. Pričakala jih je sladka nagrada.

Tudi v podaljšanem bivanju je bilo zanimivo. Ob zaključku tedna smo priredili ples s peko gigantskih palačink.

TO 1 TO 2 TO 3 TO 4