Simbioza

sss

V petek, 14. oktobra 2016 smo v skladu s projektom Simbioza giba izvedli pohod. Naša šola je tudi letos vključena v ta projekt, ki povezuje generacije vnukov in starih staršev. V tednu od 10. – 16. oktobra 2016 se po celotni Sloveniji odvija projekt, ki spodbuja gibanje kot zdrav način življenja zato smo tudi pri nas organizirali pohod vnukov in vnukinj ter starih staršev.

DSCN8653 DSCN8636 DSCN8595

Dobili smo se ob 17.00 pred šolo. Na pomoč nam je priskočilo tudi osebje iz Zdravstvenega doma v Ilirski Bistrici. Na hodniku šole so starim staršem izmerili nivo krvnega tlaka in količine sladkorja v krvi. Pred samim startom smo starim staršem predstavili, kako vadba vpliva na ta dva dejavnika, kakšne rezultate lahko pričakujejo po sami vadbi in zakaj je temu tako.

Planirali smo pohod na Šilentabor, vendar smo zaradi dežja aktivnost nekoliko skrajšali. Hodili smo poldrugo uro. Med samo aktivnostjo smo se zabavali ob pripovedovanju zgodbic starejših udeležencev, mlajši pa so poskrbeli za kakšno vragolijo v lužah po poti.

Ob vrnitvi v šolo so nas s toplim čajem postregli učenci ki obiskujejo šolski krožek Simbioza. Prijetno druženje smo sklenili s povabilom na naslednjo delavnico, ki jo že nestrpno pričakujemo.

Uroš Jenko