Učenci prve triade so obiskali DINA park

V petek, 10. 6. 2022, so učenci prvih razredov obiskali center o velikih zvereh v Pivki. V DINA parku so na zabaven način spoznavali svet velikih zveri. Lovec in vodička sta nas popeljala izpred Krpanovega doma proti hribu Osojnica, v gozd, kjer smo iskali sledi in rogovja srnjakov in jelenov različnih starosti, nato smo se preselili v notranje prostore, kjer so se medved, volk in ris predstavili na svojih zverbook profilih. Skozi očala za virtualno resničnost in s čutili živali so učenci vstopili v gozd, s pomočjo obogatene resničnosti in v prostoru iskali sledi, ki so jih za seboj pustili v čarobnem gozdu. Svoje
dosedanje znanje so lahko preizkusili v zabavnem kvizu Hitre tačke, v votlini pa so se umirili ob lepih gibljivih slikah risa, volka in medveda in ob življenjskih zgodbah volka Slavca, medvedke Katje in risa Goruja. Na delavnici so otroci s pomočjo didaktičnih pripomočkov razvrščali dele teles živali, njihovo hrano, na voljo so jim bile posode s peskom in odlitki šap za odtis stopinj v pesku in kože za tipanje.
Spoznali so, zakaj je pomembno, da velike zveri ohranjamo in na katere načine lahko tistim, ki jim povzročajo težave, olajšamo sobivanje z njimi. Učenci so preživeli čudovit dan poln novih znanj in doživetij.