Zaključni izlet akcije Mlad Bistr’ški planinc

Po deževnih tednih smo mladi planinci dočakali sončno in poletno soboto, ko je bil organiziran zadnji izlet v sklopu akcije MBP v tem šolskem letu. Udeležili smo se Dneva slovenskih planinskih doživetij, ki je letos potekalo v soboto, 18. 6. 2016, ob Mozirski koči na Golteh. Naša pot se je začela ob šoli, pred nami pa je bila dolga vožnja do spodnje postaje nihalke v vasi Žekovec, blizu Mozirskega gaja. Ko smo prispeli, smo pomalicali, učenci, ki so se udeležili treh ali več izletov v letošnji akciji MBP, pa so prejeli nagrade. Letošnja nagrada je bila modra kapa s šiltom, ki je v vročem dnevu prišla zelo prav.

Planinska pot nas je vodila iz vasi Žekovec skozi gozd, čez travnik, mimo vikendov in nas je po dobrih dveh urah hoje pripeljala do koče na Golteh. Tu smo si požigosali dnevnike in si ogledali del prireditve. Ker pa nas je že čakal avtobus, smo pohiteli na nihalko, s katero smo se vrnili v dolino.

Po dolgem dnevu in novih doživetij smo se prijetno utrujeni vrnili nazaj domov. Poslovili smo se v pričakovanju novih izletov v naslednjem šolskem letu.

IMG_9381

Foto

Mentorica Ana Novak

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja