3. MESTO NA OBČINSKEM TEKMOVANJU V ODBOJKI

Tudi letos smo se udeležili občinskega prvenstva v odbojki v Ilirski Bistrici. Sodelovalo je 8 ekip. Učencem vseh Bistriških šol, se vsako leto pridružijo še učenci iz OŠ Košana. Ekipe vseh šol so mešane, sestavljene iz fantov in punc.

V reprezentanco šole so se tokrat uvrstili naslednji učenci in učenke: Mežnar Luka, Antončič Matic, Tomšič Miha, Baša tine, Tomažinčič Maja, Kalister Lea, Natali Sedmak in Urška Bolčina Ljubič.

odbojka

Čestitke našim učencem za odlično 3. mesto.

Razvrstitev:

  1. mesto OŠ Antona Žnideršiča
  2. mesto OŠ Dragotina Ketteja
  3. mesto OŠ Knežak
  4. mesto OŠ Jelšane

5.-6. mesto OŠ Podgora in OŠ Podgrad

7.-8. mesto OŠ Pregarje in OŠ Košana

Tekmovanje se začne v skupinah, kjer ekipe igrajo vsaka z vsako na 2 dobljena seta. V ogrevalni tekmi smo najprej premagali Pregarje z 2:0, nato smo v tretjem setu druge tekme klonili proti OŠ Dragotina Ketteja, na tretji pa suvereno premagali OŠ Podgrad. Izenačena skupina je na koncu poskrbela za odločanje med tremi ekipami. Mi, Podgrad in Kette smo imeli enako število zmag. Po pravilu v dobljenih setih in medsebojnih srečanjih pa smo zasedli 2. mesto, pred nami so bili Bistričani, za nami pa Podgrajci, na četrtem mestu pa je pristala ekipa OŠ Pregarje.

V drugi skupini so brez poraza ostali učenci OŠ Antona Žnideršiča in zasedli 1. mesto, OŠ Jelšane so bili 2., tretji učenci iz OŠ Podgora na 4. mestu pa gosti iz OŠ Košana.

Pravila določajo, da se zmagovalca obeh skupin pomerita za prvo mesto, drugo uvrščena pa za tretje mesto. ostale ekipe se razvrsti od 5. do 8. mesta.

Tekmo za tretje mesto proti OŠ Jelšane smo dobili v dveh tesnih setih in si tako priborili odlično uvrstitev. V finalu so bili z 2:0 boljši učenci iz OŠ Antona Žnideršiča.

Vse ekipe so na podelitvi dobile priznanja, namesto pokalov pa smo tradicionalno podelili tudi odbojkarske žoge.