EKIPA PRVE POMOČI OŠ KNEŽAK NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU

Državno tekmovanje iz prve pomoči je potekalo v soboto, 14.5.2016 na Debelem rtiču. Ekipe, ki so se uvrstile na to tekmovanje so bile najboljše iz svoje regije. Našo regijo in šolo so v ekipi zastopali: LEA KALISTER, 9. raz. – VODJA EKIPE; NATALI SEDMAK, 9. raz; ANIKA SEDMAK, 8. raz; VERONIKA ČERNETIČ, 8. raz; ŽIVA SLAVEC, 8.raz; BLAŽ GODINA, 7.raz; ANDRAŽ KRISTAN,       8. raz; MARIA ROSA ČERNETIČ, 8. raz.

Zahvaljujemo se zunanjemu sodelavcu Zmagu Štrajnu, ki je učence skrbno in strokovno pripravljal na tekmovanje, učencem pa za izredno voljo do dela, prizadevnost in ves vložen trud.

SAM_2857 SAM_2855

 Iskrene čestitke!

Na tekmovališču so tekmovalci morali oskrbeti 12 poškodovancev različnih nesreč, od prometne nesreče do nesreče v kuhinji in na pomolu. Učenci so bili na posameznem delovišču časovno omejeni, delali so lahko največ deset minut. Ocenjevali pa so jih zdravniki in drugi zdravstveni delavci. Ob tem so upoštevali pristop do poškodovanca, oskrbo poškodbe in psihološko podporo poškodovanca.

Učenci so na tekmovanju poleg praktičnih veščin izkazovali tudi teoretično znanje.

Uvrstitev ekipe prve pomoči na državno tekmovanje je za našo šolo zelo velik uspeh. Na državnem tekmovanju so se uvrstili na šesto mesto, kar je med 120 ekipami, ki so letos sodelovale ne tekmovanju iz znanja prve pomoči odličen rezultat.