UČENCI OD 1. DO 3. RAZREDA V PONEDELJEK ZOPET SEDEJO V ŠOLSKE KLOPI

Le nekaj dni nas loči od ponovnega odprtja šolskih vrat.

Skladno z dokumentom 6030-1/2020/31, ki nam ga je posredovalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, se od ponedeljka, 18. maja 2020 dalje v prostorih OŠ Toneta Tomšiča Knežak začne izvajati pouk, jutranje varstvo in podaljšano bivanje  za učence od 1. do 3. razreda po veljavnih urnikih. Skladno s priporočili za prehod iz izobraževanja na daljavo v izobraževanje na šoli, ki jih je izdal Zavod RS za šolstvo in Higienskimi priporočili za izvajanje pouka v osnovni šoli, ki jih je izdal NIJZ smo pripravili protokole in načrtovali aktivnosti ob ponovnem izvajanju izobraževanja na šoli.

Na šoli smo pripravljeni, da bomo izvajali ukrepe proti širjenju okužbe z novim koronavirusom, organizirali smo učne skupine, da bo pouk tekel v skupinah po največ 15 učencev, določili smo, kako bodo učenci prihajali in odhajali v šolo, pri čemer bo organiziran le prvi avtobusni prevoz, dogovorili smo se, kako bomo izvajali aktivnosti, da bomo zagotavljali ukrepe proti širjenju okužbe in kako bomo organizirali šolsko prehrano.

Tudi v vrtec pri šoli se bodo v ponedeljek vrnili otroci. Informacije o tem dobite na spletni strani vrtca http://vrtec-osknezak.splet.arnes.si/

Pouk in druge aktivnosti bodo potekale drugače kot smo bili navajeni.

Kljub številnim spremembam in novostim vsi komaj čakamo na učence, da zopet prestopijo šolski prag. Želimo si dobrega sodelovanja s starši, da bo delo čim bolj učinkovito.

Klavdija Sotlar, pooblaščena namestnica ravnateljice