2. MESTO NA OBČINSKEM TEKMOVANJU MED DVEMA OGNJEMA

Šolska reprezentanca sestavljena iz učenk in učencev petega razreda se je v torek, 9. aprila 2019 mudila v Ilirski Bistrici na občinskem tekmovanju med dvema ognjema, kjer je letos sodelovalo 5 osnovnih šol iz naše občine. Tekmovanje se je pričelo po zaključku pouka. Letos se je prvič od kar obstaja tekmovanje igralo po sistemu »vsak z vsakim«, kar je vsekakor najbolj realen pokazatelj kvalitete ekip.

Na prvi tekmi smo se pomerili z ekipo Podgrada. Ne ravno najlažje vendar smo tekmo zmagali z rezultatom 2:0 v nizih. Druga je bila na vrsti OŠ Antona Žnideršiča, gostiteljica turnirja. Ogrevanje na prvi tekmi se je poznalo, saj smo do zmage 2:0 prišli lažje. Tudi na tretji tekmi smo tekmeca odpravili lažje kot smo si predstavljali. Premagali smo Jelšane 2:0.

Čisto po naključju je žreb na zadnji tekmi določil do tedaj še neporaženi ekipi. OŠ Knežak in OŠ Dragotina Ketteja. Tekma je bila izenačena od samega začetka. 30 sekund pred iztekom časa v prvem setu smo imeli 2 igralca v polju več kot nasprotnik, vendar nas je nesrečna napaka (slaba podaja) stala izenačenega rezultata in prvega izgubljenega seta v podaljšku. V drugem setu je bil dvoboj še bolj napet. 15 sekund do izteka časa smo ob izenačenem izidu izbili njihovega igralca za našo prednost, nato pa malce nezbranosti, kar so s pridom izkoristili Bistričani in zasluženo zmagali še drugi set in hkrati osvojili 1. mesto.

Ekipo Knežaka so sestavljali naslednji učenci in učenke: Rajko Kuzmanovič, Valter Kapelj, Miha Kapelj, Mitja Čekada, Ožbej Pezdrir, Katja Tomšič, Brina Lazar, Natalija Kastelic, Diana penko in Blažka Černetič.

ČESTITKE FANTJE IN DEKLETA!!!