UČENKE EKIPE PRVE POMOČI NA OGLEDU GASILSKO – REŠEVALNEGA CENTRA V POSTOJNI

RKS – OZ Ilirska Bistrica nas je povabil na ogled gasilsko – reševalnega centra v Postojni. Tega smo se udeležili v soboto, 6.10.2018, ko je Postojna gostila tudi 24. preverjanje ekip prve pomoči odraslih na državnem nivoju. V Postojni so bile Gaja Lenarčič, Ina Sedmak in Ajda Tomažinčič, članice šolske ekipe prve pomoči.

Gasilski del GRC Postojna nam je predstavil gospod Božo Pirc, del, ki pripada reševalni postaji pa nam je razkazal gospod Zmago Štrajn.

V okviru preverjanja ekip prve pomoči smo si ogledali nekaj zanimivih delovišč, spoznali smo delovanje organizacije Rdeči križ, sodelovali smo pri merjenju krvnega sladkorja.

V Postojni pa je v soboto v okviru projekta Erasmus+ na SGLŠ Postojna potekalo tekmovanje v drevesnem plezanju. Seveda tudi tega nismo zamudili. Atraktivno, adrenalinsko vendar zelo varno.

Dan smo zaključili pred novim delom Zdravstvenega doma v Postojni, ki služi nujni medicinski pomoči, kjer smo si ogledali delovišče z avtomobilsko nesrečo. Da pa je bilo reševanje še bolj atraktivno, je bila poškodovanka nosečnica.

Dogodek je bil zanimiv zaradi druženja, spoznavanja različnih poklicev, srečanja z mladimi iz različnih držav in opazovanja pravih mojstrov v nudenju prve pomoči.

Klavdija Sotlar, mentorica ekipe prve pomoči